BALIKESİR / KARESİ - Mehmet Şeref Eğinlioğlu Ortaokulu

Balıkesir- Karesi Mehmet Şeref Eğinlioğlu Ortaokulu

MAVİYLE YARINA VARIM / I’M TOMORROW WİTH BLUE

ETWINNING PROJEMIZ

Balıkesir- Karesi Mehmet Şeref Eğinlioğlu Ortaokulumuzdan Mdr. Yrd. Gamze Zehra KORKMAZ yürütücülüğünde, Türkiye’den 9 okul ve Romanya-İtalya-Arnavutluk-Yunanistan ve Ürdün’deki okullarımızdan 60 öğrenci 15 öğretmenin katılımıyla başlatılan , deniz ekosistemini koruyarak ,temiz deniz fikrini, çevre bilinciyle desteklemek, deniz ve canlıları tanımak, denizlerin kirlenmesini engelleyebilmek adına farkındalık oluşturmak için temiz deniz bilinciyle hareket eden öğrenciler,veliler vatandaşlar yetiştirmeyi hedefleyen eTwinning projesidir.

Projede öğrencilerimiz bilgisayar/tablet/telefon destekli web2 aracı dediğimiz uygulamalar kullanarak , hem günümüzde büyük önemi olan  çevreyi ve denizlerimizi koruma ,Küresel iklim değişikliği,Sıfır Atık gibi konularda farkındalık yarattılar hem de öğrendikleri programlar sayesinde ; sunum yapabilme ,gazete, animasyon video, logo ve afiş hazırlayabilme, kalabalık ortamlarda kendini ifade etme , yabancı ortaklara yabancı dil konuşabilme pratiği kazandılar. Maviyle Yarına Varım (I’m Tomorrow With Blue) projelerinin yaygınlaştırma çalışmaları için Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami GÜNNÜ ve Şube Müdürü Yunus DOĞRU ‘ya proje tanıtımlarını yaptılar.

03-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-2024

Yayın: 03.05.2024 - Güncelleme: 03.05.2024 22:31 - Görüntülenme: 50